Desembre 2014. Vint-i-cinc anys en vint-i-cinc opinions

Written by corvivaldi on . Posted in Cròniques Vivaldianes

El Cor Vivaldi tanca l’etapa dels seus primers vint-i-cinc anys amb un actiu d’èxit singular. El Cor Vivaldi amb l’Oscar Boada com a inspirat director, s’ha guanyat l’afecte i l’admiració dels qui tenim el goig de gaudir dels seus concerts. IPSI com a institució que el va promoure, viu amb orgull la seva trajectòria i li desitja el reconeixement que es mereix i una llarga i feliç singladura.

Antoni Amorós Fundador d’ IPSI i Conseller delegat d´IPSI S.A
1. L’aposta de l’Escola IPSI per la música en l’àmbit educatiu aconsegueix esplèndids resultats amb la trajectòria d’un quart de segle del Cor Vivaldi- Petits Cantors de Catalunya destacats per la seva projecció internacional i per una tasca pionera en la representació d’òperes infantils. Una formació singular en el panorama de la nostra cultura. Per molts anys!

Ferran Mascarell Conseller de Cultura

2. Sempre que he tingut la possibilitat de col·laborar amb el Cor Vivaldi ha estat un gran plaer pel seu gran entusiasme, la seva serietat i per la seva indubtable qualitat musical.

Josep Carreras Tenor i president de la Fundació Josep Carreras

3. És un plaer veure que una iniciativa com la del Cor Vivaldi va fructificant i creixent amb els anys. M’entusiasma perquè és un projecte que ha nascut de la passió i que ha aconseguit crear un molt bon ambient entre totes les parts implicades: cantors, director i públic. A més a més, la seva sonoritat característica li ha valgut el reconeixement als escenaris del nostre país i més enllà de les nostres fronteres. Calen més propostes com aquesta per tal de dinamitzar la música des de la base que suposen les escoles.

Joan Mas Soler Director de Mas i Mas, gestor cultural.

4. El fet que un cor infantil sobrevisqui 25 anys ja és extraordinari, però si a més ho fa amb la qualitat i el recorregut brillant amb què ho ha fet el Cor Vivaldi, el fet ja es pot considerar com un miracle! Però això no ens ha d’estranyar si considerem que al darrere d’aquest cor ( o al davant!), hi ha una persona amb el talent, la capacitat pedagògica i la tenacitat de l’Òscar Boada, músic i persona a qui conec, admiro, i em sento orgullós de ser-ne amic. Que per molts anys més!

Jordi Casas Bayer Director fundador de la Coral Carmina i del Cor de Cambra del Palau de la música i ex director del Coro de Radio Televisión Española, Coro de la Comunidad de Madrid, Coro del Teatro Real i de l’Orfeó Català.

5. En la meva primera experiència amb cors en un dels meus enregistraments voldria destacar al Cor Vivaldi per la seva exquisida sonoritat. Cercava contraposar un cor de veus blanques i harmonies majestuoses amb un ritme sincopat. El resultat és espectacular i brillant, i tan sols és possible des de l’experiència i la feina ben feta. Encara avui se m’escarrufa la pell… Enhorabona pels 25 anys, que segur que en seran molts més!

Cris Juanico Cantant i músic menorquí, líder de Ja t’ho diré

6. I’ve been fortunate to have worked with Cor Vivaldi and their director, Oscar Boada on two different occasions, both of which happened to coincide with two commissioned Choral Suites they asked me to arrange for them. In both concert performances, they, as they say in America, “Knocked it out of the park!”. This is a fearless group of young singers who can make fine music in almost every style imaginable. May their next 25 years be as productive and wonderful as their first 25!
In harmony

Dr. Kirby Shaw Compositor i arranjador de jazz coral nord-americà

7. El Cor Vivaldi es un coro con una personalidad muy marcada, con una forma de cantar muy característica y con una forma de sentir y vivir la música llena de
pasión y encanto. Oscar trabaja con un objetivo muy claro, y hace que la marca
“Cor Vivaldi” sea reconocida y admirada en muchos lugares. Os deseo muchos
éxitos, espero que podamos seguir compartiendo momentos preciosos en común y dentro de 25 años estoy convencido de que celebraremos el 50 aniversario de un coro referente tanto en Catalunya como en toda Europa.

Josu Elberdin Compositor

8. Després de molts anys de saber de la brillant trajectòria del Cor Vivaldi,
va ser una feliç coincidència que se’m demanés de col.laborar per
primera vegada com a organista en els concerts de celebració del seu 25è aniversari, justament l’any d’escolarització del meu fill a l’escola IPSI.
És difícil descriure l’allau de sensacions que durant l’esmentada col·laboració em van envair i que, sens dubte, emanen de la riquesa i complexitat del seu director/fundador, l’Òscar Boada, i de l’entrega amb què viu i fa viure la música.
L’empremta que el pas pel Cor Vivaldi deixa en tots els nens i nenes que hi passen és d’una força tal que fa que mai més visquin la música de la mateixa manera ni hi puguin quedar indiferents.
En un moment com el que estem vivint, necessitem projectes i persones compromesos, com l’Òscar i el Cor Vivaldi, que ens facin sentir l’autoestima de país que tant necessitem, i ens projectin a un futur esperançador on la música, feta amb la màxima qualitat i rigor, pugui formar part de la vida dels nostres fills i néts, ja des de ben petits.
Encoratjo a tots els nens i nenes que hi canten, els pares que abnegadament els hi porten i l’escola IPSI, que els dona aixopluc, a no defallir mai en aquest propòsit.
Els desitjo llarga vida i que ens puguin continuar obsequiant amb aquests
magnífics concerts a què ens tenen acostumats.
Per molts anys!

David Malet Concertista d’orgue i director de l’ Orfeó Laudate i del Cor de la Catedral de Barcelona

9. Que una idea duri; que un projecte s’aguanti; que una dedicació es desenvolupi; que un anhel perduri; que un amor vagi creixent, tot això és, per poc que ens en vulguem adonar, una d’aquelles meravelles de la vida que li donen sentit, i que només poden ésser quan al centre hi batega un cor que crema, car la inèrcia del pas del temps ho voldria cobrir tot amb l’oblit, i endur-s’ho a la runa i a la devastació. Si, però, la idea, el projecte, la dedicació, l’anhel i l’amor són per la música, la meravella llavors es fa resplendent, ens il·lumina la mirada i ens esponja l’ànima amb agraïment, puix en la música i gràcies a ella ens és donat de transcendir la nostra petita vida rutinària i entreveure un més enllà de goig i de pau en la contemplació de la veritat. No és doncs un petit miracle, l’haver dedicat vint-i-cinc anys sencers de la vida a transmetre als altres, sense defallir, als qui ens segueixen i ens han de sobreviure, tot el respecte i l’amor a la música que vàrem descobrir un dia en nosaltres? I si, a més, aquest fet es dóna en un país tan desguitarrat i malmès com és el nostre, no és encara molt més gran el motiu d’agraïment i d’admiració?
Deixeu-m’ho dir amb el cor a la mà, el que heu fet amb el magnífic Cor Vivaldi és una d’aquestes meravelles que els que us estimem us agraïm amb admiració.
L’enhorabona, i que sigui per molts anys!

Salvador Mas Conde Director d’ orquestra (ha estat titular, entre d’ altres de l’ Orfeó Català, OCB, Orquesta de Granada, Orquestra de cambra d´Israel, Orquestra i cor de Düsseldorf i professor de direcció orquestral als Wiener Meisterkurse)

10. Em plau dedicar aquestes línies a Òscar Boada, que amb el seu gest tan expressiu fa que cada so es converteixi en música i al Cor Vivaldi, que m’ha fet descobrir l’altíssima qualitat, incomparable, que pot assolir un cor de veus blanques!
Com a músic, com a compositor i com a català: Gràcies!

Narcís Bonet Compositor i pedagog, director del Conservatori Nord-americà de Fontainebleau i de l’ École Normale de musique de Paris

11. Vocació, inquietud formativa, ideals il·lusionats, art, estètica, pedagogia, tenacitat… Música. Vet aquí els valors que testimonien l’excel·lència del Cor Vivaldi, la brillant obra d’Òscar Boada Sempre enhorabona i per molts, molts anys!

Manuel Cabero Director-fundador del Cor Madrigal de Barcelona. Pedagog de la direcció coral

12. És insòlit. Gairebé heroic. Un cor d’infants i adolescents. Quatre produccions l’any. Repertoris diferents, complexos, interessants, propis d’un cor de cantants professionals. Una qualitat vocal i musical inusuals. I el finançament privat d’un centre educatiu.
Tot això… durant 25 anys!
Any rere any, amb tenacitat i exigència, custodiant l’amor per la música, sortejant temporals, desafiant la nociva inèrcia d’un teixit cultural que s’erosiona.
I també amb el rar i valuós costum de nodrir de noves creacions el patrimoni musical. … Insòlit… i admirable.
M’enorgulleix poder felicitar-vos des de la complicitat d’una propera col·laboració. Per molts anys, Cor Vivaldi!!

Mariona Vila Pianista, pedagoga i compositora

13. Sempre que he sentit cantar el Cor Vivaldi ha estat, per a mi, un goig i una gran emoció. La música i la música vocal de manera especial, fa el miracle d’evocar vida viscuda i propiciar records de futur. El Cor Vivaldi amb les seves veus aconsegueix transmetre allò que la música té d’inefable.
Gràcies al Cor Vivaldi i al seu director, Òscar Boada.

Raimon Pelegero, “Raimon” Poeta i cantant

14. El Cor Vivaldi és un exemple únic d’un cor infantil de nivell professional, és com una escolania laica. El rigor, la posada en escena, la concentració, la solvència musical i artística, la qualitat vocal i la personalitat el fan excepcional.
Tots aquests 25 anys han estat liderats per l’Oscar Boada, que és l’ànima i el motor del Cor Vivaldi. És molt difícil mantenir el nivell i l’exigència durant tant de temps, i només algú amb el carisma i el talent de l’Oscar ho podria fer.
Per molts anys, Cor Vivaldi, i la meva felicitació a tots els cantaires que han deixat la seva veu i la seva emprempta en aquest projecte meravellós.”

Mireia Barrera Directora del Cor Nacional d’ Espanya del 2005 al 2010 i directora del Cor Madrigal des del 1993

15. Admiración, una gran y profunda admiración rebozada de cariño hacia todos y cada uno de los integrantes del Cor Vivaldi, todas esas niñas y niños que se transforman en Música en estado puro junto a Òscar Boada; como compositor no puedo esperar nada mejor para mis obras que esa transformación.
Y Agradecimiento, agradecimiento total y sincero por todo ese trabajo
incansable para superar las dificultades de mis obras, y por las sonrisas, las miradas amables y los gestos de complicidad de todos estos años.

Alberto Garcia Demestres Compositor, cantant i comunicador

16. L’oïda d’un oient normal sap que escolta una música bonica i acuradíssima amb veus que semblen que venen del cel, i això realment és el més important. Però per l’altra banda, el compositor sap i valora que hi ha al darrera un director que posseeix una força i una visió fora del comú, i que aconsegueix que aquestes nenes i aquests nens cantin a un altíssim nivell musicalment.
L’enhorabona!

Peter John Bacchus Flautista, compositor i director

17. Sempre he pensat que introduint el cant coral als infants se’ls aporten
uns valors que fan que la societat sigui millor. Per això ens hem de
felicitar de l’aposta de l’Escola IPSI de Barcelona de crear i fer créixer
aquest projecte coral, molt particularment el Cor Vivaldi, un cor
singular, que ens presenta magnífiques actuacions i repertoris ben
plurals, on cada any és un tornar a començar formant nous cantaires amb un treball rigorós i de qualitat sota el mestratge d’Òscar Boada. Gràcies per la vostra feina ben feta i per molts ,molts anys!

Montserrat Cadevall Presidenta de la F.C.E.C

18. La meva admiració pel Cor Vivaldi es remunta a no sé pas quan, no recordo la primera vegada que us vaig escoltar i ja aleshores em vaig quedar bocabadat, res a veure amb el que estàvem acostumats a escoltar en els cors infantils, i no crec exagerar si també us dic que a nivell d’impostació, projecció i potència, ni tan sols amb la majoria de cors adults, alguns molt nostrats i estimats, però a anys llum del rigor, la musicalitat i l’expressivitat “dels vivaldi”. Però la veritable dimensió de l’admiració que sento per la tasca del Cor Vivaldi no va ser complerta fins que vaig tenir l’oportunitat d’assistir durant una estona a un assaig, en la sorprenent i modesta sala d’assaig.
Va ser en aquell moment, lluny de les elegàncies dels vestits que de manera involuntària desvirtuen l’edat real dels components, quan vaig ser conscient de l’esforç i el sacrifici que suposa ser un “Vivaldià”: mentre la resta dels nens i nenes de l’escola tenen les seves estones de descans i esbarjo, “els Vivaldis” es sotmeten a l’exigent i gratificant rigidesa dels assaigs que evidencien tot allò que després admirarem a les sales de concert.
Aquesta experiència viscuda en un assaig anònim, reiteratiu, exigent, a vegades tens i a estones divertit, sempre a la recerca de l’excel·lència musical i vocal, va ser la baula que em mancava per humanitzar l’admiració que em van causar en aquell llunyà i remot concert on em van deixar bocabadat per primera vegada, i ja he perdut el compte de totes les que van venir al darrere.
Per molts anys a tots els que ho fan possible!

Joaquim Hernández Autor del blog“In Fernem Land” d’opinió musical

19. Si fóssim un d’aquests països, nord enllà, on diuen que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç, els cinc lustres llustrosos del Cor Vivaldi serien ja una cosa digna de mèrit. Haver-los assolit en el nostre petit país del sud és una cosa imponderable. I en un accés d’optimisme em fa pensar que al capdavall potser sí que tenim remei, i que a còpia de sentir-vos anirem també nosaltres afinant-nos i refinant-nos, i arribarà el dia que direm que els vostres cinquanta anys són només una cosa digna de mèrit.

Arnau Farré Organista i musicòleg

20. Encantado de haber contado con la participación del Cor Vivaldi en innumerables producciones operísticas del Gran Teatre del Liceu. Musicalidad , disciplina, profesionalidad , son las características que destacaría en esta formación coral , excelentemente preparada por el Maestro Òscar Boada. Sin duda, tienen un gran futuro por delante, y son un orgullo para Catalunya. Amb el meu record, el més afectuós!

Jose Luis Basso Chef des Choeurs de l’Opera National de Paris Director del Cor del Gran Teatre del Liceu des del 2005 fins al 2014

21. De com n’és de divertit i plaent cantar, del bé que produeix al cos, la ment, l’esperit i a la nostra societat en general… De tot això, el Cor Vivaldi i el seu director Òscar Boada n’han fet un valuós compendi, on el treball, l’assaig, el voluntarisme i l’esforç es tornen repte; una experiència emocionant i compartida que condueix a l’èxit real i ben afinat.

Àlex Robles Director de Catalunya Música

22. Res feia presagiar que el dia que l’Òscar, el Cor Vivaldi i jo vam coincidir a l’escenari del Liceu, es començava a vertebrar el que per a mi va ser una experiència quasi vital: El viatge d’Helena.
De la mà del cor, de tots els que hi van participar i dels personatges de la pròpia història, vàrem viatjar a èpoques pretèrites amb les emocions al descobert, plorant aquelles vides que tenyiren els nostres mars amb la seva sang, i fent del viatge d’Helena, un cant per la Pau.
Junts vam contemplar que l’ambició i les misèries humanes ens han condemnat inexorablement a una vida cíclica de controvèrsia contínua que encara lamentem.
És per això que crec fermament que en la meva cartografia creativa, To Taksidi tis Helenis (El viatge d’Helena) havia de ser una obra necessària. Moltes gràcies al Cor Vivaldi per fer-la possible

Eduard Iniesta Multi-instrumentista i compositor

23. En primer lloc podria dir que sóc dels pocs privilegiats que col·labora amb el Cor Vivaldi des de fa molts anys i encara ho faig. Parlar de les excel·lències a nivell artístic crec que no cal ja que la seva agenda de concerts , col·laboracions i palmarès de premis ho diuen tot. Hem viatjat junts per fer concerts i també participar en concursos i la experiència ha estat fantàstica tant a nivell musical com humà, i a més molt divertida! És una gran família i em fan sentir com part d’ella, sempre m’han tractat meravellosament. Van passant els anys i aquesta família va canviant perquè marxen nois i noies i n’arriben d’altres però l’esperit continua. Treball, disciplina i educació. Per últim dir que a la meva vida professional em vaig trobant “ex-vivaldianes” i sempre veig molta qualitat musical, artística i personal.

Guillermo Prats Galino Contrabaixista i arranjador

24. Vint-i-cinc anys després, el Cor Vivaldi segueix sorprenent-nos cada temporada i a cada concert, i continua regalant-nos no només bona música i ben interpretada sinó també propostes concertístiques originals, coherents, ambicioses i multidisciplinars, amb repertoris inèdits, estrenes, espectacles imaginatius i enginyosos, amb un altíssim nivell musical i molta simpatia. El cor Vivaldi és un autèntic exèrcit de músics, disciplinat i estricte, i el seu director Òscar Boada ha sabut inocular-los l’equilibri entre el rigor i el plaer de fer música. I això, després de tants anys de trajectòria sempre ascendent és, més que un mèrit, quasi un miracle. Tenir un cor com el Vivaldi al nostre país és una benedicció i un motiu d’orgull. I cada concert, un regal. Senzillament admirable. Enhorabona, i per molts anys!

Xavier Chavarria Musicòleg i crític musical

25. Benvolguts amics del cor Vivaldi, per molts anys!! Us vull felicitar pel vostre aniversari i per la capacitat de resistència, doncs vint-i-cinc anys de vida d’una institució com la vostra és tot un esdeveniment, però també us vull felicitar per la feina ben feta. Al llarg d’aquests anys ho hem pogut apreciar abastament tant als vostres concerts com en els vostres enregistraments. Enhorabona!
I alhora també us vull donar les gràcies per les ocasions que hem pogut fer música junts! Per molts anys!
Josep Pons, director de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, ex director de l’ Orquestra Nacional d’Espanya i de l’ Orquestra de Granada.

Trackback from your site.

corvivaldi

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca